In this project we planned a complete renovation of an almost empty apartment building from 1910 in Berlin, Germany. With a project volume of 2.000m², the design task included a new penthouse with a rooftop terrace and new balconies for each apartment. The refurbishment was completed in 2013 achieving the highest floor area ratio of any building lot in the Schiller Kiez neighborhood.

Photos by Ben Busch

 

Staycationdesign_Altbausanierung_14

Staycationdesign_Altbausanierung_01

Staycationdesign_Altbausanierung_13

Staycationdesign_Altbausanierung_12

Staycationdesign_Altbausanierung_11

Staycationdesign_Altbausanierung_10

Staycationdesign_Altbausanierung_09

Staycationdesign_Altbausanierung_08

Staycationdesign_Altbausanierung_07

Staycationdesign_Altbausanierung_06

Staycationdesign_Altbausanierung_05

Staycationdesign_Altbausanierung_04

Staycationdesign_Altbausanierung_02